بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم: Motivate .

Friday, April 27, 2012

Motivate .

OUR MISSION : BRING PEOPLE TO HAVE A BETTER LIFE

Bismillah,Assalammualaikum readers :)
Hmm , malam yang sunyi sepi dirasai. ececewahh . haha. Alhamdulillah , baru saje sampai di Seremban setelah sekian lame, bape minggu , bape hari, bape jam, bape detik enggak pulang ke rumah kerana ke-busy an dek kerja. Fuhhhhh ! Allah saja tahu mcm mana rase penat lelah ni. But im not working just for me, but MUST BE SAKE FOR ALLAH :) Lillahhitaala . thats very3x important.  
WHY ?

Okay here , kite dalam hidup ni, mesti la semua nye nak keredhaan dari Allah. biarlah dapat rahmat and redha Nya so that , semua akan berjalan dgn smooth dgn izinNya , kalau ujian dugaan semua tu, normal la kan orang kata tuk capai sesuatu tu BUT apa yang aku nak tekan kan , sbb ia nya tuk SAHAM AKHIRAT kita :)
Sebab ,kejayaan yang aku nak capai , termasuk korang semua taknak semata mata utk dunia , tapi akhirat.
Akhirat tu penting . I know im not a very2 good person . im not a good servant. Ya Allah . wallhualam .
but , what i know is, setiap pekerjaan jadikan sebagai sejadah tuk beribadah .

Kadang , ade orang perception die lain. Different people,different perception and perangai.Memey la, tapii kalau da jadi negative thinking sangat , memang susah la.Takde ruang tuk berpositif , lama2 dy jugak yang akan tertinggal di belakang .Yang lain dah ke depan. kau terkedek2 lagi kat belakang. Negative people ni, bese nye, dorang ni mcm pikir dorg betul, bagus la , apa2 negative la . as well as korg pun tahu kan .

Contoh nya macam aku and lain2 yang buat bisnes ni . Ada orang ingat kiteorang buat semata mata nak duit. semata mata untuk kejar dunia. Tapi korang lupe , Setiap kejayaan tu lah yang nak dikongsi untuk semua . and yesss ,
HELLO ! Excuse Me! oopss . Saya nak tanya awak, awak siapa tuk menilai niat kami? siapa awak untuk prejudge kami?? Biar lah NIAT tu , dan segala apa yang ada dalam hati tu urusan kami dengan Allah. Aku? Aku tak kesah orang nak cakap apa, yang penting ALLAH . ALLAH tahu apa NIAT kita,apa kita mahu, KENAPA dan semuaaaa . Dan aku percaya , ALLAH ITU MAHA SEGALA NYA.
Siapa tahu mungkin kami ni la 1 day yang akan tolong tuk agama sendiri ? Siapa tahu mungkin kami boleh jadi seperti Saidina Abdur Rahman bin Auf ? Tak ke seronok kalau kite selalu dapat tolong orang dengan apa kita ada or tengok la mengikut kemampuan masing2. tak kira la segi apa. Kan ? kan ?

For me, sesuatu ketetapan & ketentuan itu biar Allah tentu kan. Percaya 100% pada Allah .
Orang nak kutuk kite ?, prejudge kita  ? Down kan kita ? nak pandang rendah ?
BIAR KAN ! they are not in our line to be success !
Kata kata tu aku hold sampai sekarang . Kata kata kak dayah masa aku buat 'press conference' dengan dia last event zero2hero hari tu. Huhu. Best kan , ? All postive ! Itu kelebihan nye. Bile kite dikelilingi orang postive,kite pun akan jadi positive and become better person. Banyak aku belajar pasal LIFE ni sepanjang aku bersama HERBALIFE ni. Alhamdulillah. diberi kesempatan utk melalui semua ni. Thats the best thing in the journey ! Tak kesa la journey korang pape pun. You can become positive people & better person !

Teringat quote kak mel , 23 ,International Millionaire Team member , she started doing HERBALIFE since she was in 19 . same goes like me. last month income RM100k .
Pakai tudung labuh , cantik , beragama lagi . Complete ! She said,


DREAM BIG !
THINK BIG !
Because ALLAH is BIG !


Hopefully I can be like her 1 fine day  ,stay strong ,finish strong so that I can help more people outside there :')
That is one of my dream . Pray for me :)







No comments:

Post a Comment

 
Designed by Lena Graphics by Melany